لوله اسپیرال چیست؟
لوله اسپیرال چیست؟
به طور خلاصه، لوله اسپیرال به شکل مارپیچ و در ضخامتهای مختلف تولید میشود که این نوع لوله، از لوله درز جوش مستقیم کیفیت بالاتری دارد. لوله اسپیرال در مقایسه با لوله درز جوش مستقیم، تقریباً 2.5 برابر مقاومتر است. این لوله به روش نورد گرم تولید میشود که نوع جوش آن در تعیین میزان استحکام در برابر فشار وارده به دیواره لوله، بسیار اهمیت دارد. همانطور که از شکل ظاهری آن میتوان حدس زد، جوشکاری این لوله به روش چرخشی انجام میشود. لوله اسپیرال در زمینه رشد ترکها رفتار بسیار بهتری نسبت به سایر لولهها دارد که دلیل آن هم چقرمگی بیشتر این لوله در جهت محیطی است.
مشخصات فنی لوله اسپیرال چیست؟
• قطر 500 الی 3000 میلیمتر
• ضخامت 9 الی 25 میلیمتر
• طول 6 الی 12 متر
• ساز 5 الی 120 اینچ
رایج ترین روش ساخت لوله اسپیرال چیست؟
ساخت لولههای فولادی روشهای مختلفی دارد که عبارت است از:
1- روش O & U
2- خمش غلتکی یا نورد هرمی
3- روش 2C
4- روش C & O
5- شکلدهی مارپیچی
1. روش O & U
همانطور که از نام این روش پیداست، در آن ورقهای فلزی ابتدا به صورت U و سپس به صورت O شکل میگیرند.
2. روش خمش غلتکی یا نورد هرمی
از این روش برای ساخت لولههای جوشدار استفاده میشود. در آن ورق فلزی بین چندین غلتک انحنای مورد نظر را میگیرد و سپس درز آن جوش میخورد.
3. روش 2C
این روش دارای 2 درز جوش است؛ لولههایی که از قبل به صورت C شکل گرفتهاند رو به روی هم قرار گرفته و لبههای آنها به یکدیگر جوش داده میشود.
4. روش C & O
این روش نیز تقریباً شبیه روش U & O است؛ با این تفاوت که در این روش، در مرحله ابتدایی خمش بیشتری روی ورق اعمال میشود.
5. ساخت لوله اسپیرال با شکل دهی مارپیچی
روش شکل دهی مارپیچی برای تولید لوله اسپیرال استفاده میشود. نحوه فرم دهی به لوله اسپیرال بدین صورت است که در مرحله ابتدایی، ورق فلزی را مانند رزوهای که پیرامون یک پیچ را فراگرفته، بهصورت لوله فرم میدهند و درز مابین ورقها جوشکاری میشود.
روش ساخت لوله اسپیرال یک عامل مهم و مؤثر در کیفیت این مقطع فولادی است که همین امر موجب تفاوت قیمت لوله اسپیرال با سایر لولهها شده است.